Category Archives: Servicii

Laser cutting service

laser cutting service

Laser cutting is a technology that uses a laser to cut different type of materials, and is typically used for industrial manufacturing applications .

Laser cuting works by directing the output of a high-power laser most commonly through optics, but the latest technology allows to transmit the laser beam with a fiber cable .

The laser optics and CNC (computer numerical control) are used to direct the material or the laser beam generated. A typical commercial laser for cutting materials involved a motion control system to follow a CNC or g-code of the pattern to be cut onto the material.

The focused laser beam is directed at the material, which then either melts, burns, vaporizes away, or is blown away by a jet of gas,leaving an edge with a high-quality surface finish. Industrial laser cutters are used to cut flat-sheet material as well as structural and piping materials.

5 Beneficii pentru care sa alegi sablarea

Sablarea este o metoda  de curatarea a suprafetelor in care se utilizeaza, la o presiune inalta, diverse tipuri de  materiale. Materialele uzuale utilizate pentru sablare includ nisipul, piatra ponce si bilele de sticla. Aveti posibilitatea sa alegeti mai multe materiale abrazive pentru a va curata suprafetele mai dure.  O optiune destul de intalnita pentru sablare o reprezinta alicele din otel care sunt folosite in pregatirea pentru procesul de vopsire.

O companie profesionista de sablare va poate intelege si poate analiza situatia pentru a alege tipul corect pentru sablare, deci este esential sa alegeti o companie cu experienta.

Sablarea ofera o serie de beneficii si are o aplicatie larga. Iata doar cateva motive pentru a va gandi la procesul de  sablare pentru urmatorul dumneavoastra proiect.

 1. Restaureaza echipamentele ruginite

Sablarea este probabil una dintre cele mai eficiente metode de indepărtare a ruginei de pe echipamentul dumneavoastra. Rugina oxideaza metalul si cauzeaza deteriorarea echipamentului de care depinde functionarea productiei dumneavoastara. Indiferent daca detineti o bucatarie sau o afacere industriala, echipamentul pe care il utilizati va parea ca nou daca il sablati. Acest lucru este deosebit de avantajos daca utilizati echipamente pentru industria alimentara care a acumulat rugina si trebuie readus la aspectul original.

 1. Netezirea suprafetelor pentru vopsire

Daca aveti un proiect de vopsire, sablarea este o metoda eficienta de netezire a suprafetei astfel incat vopseaua sa continue fara pete aspre si sa arate bine. Acest lucru este util in special daca intentionati sa vopsiti o suprafata care a acumulat mai multe straturi de vopsea de-a lungul anilor. Pe masura ce aplicati mai multa vopsea la suprafata, este obisnuit sa observati umflaturi. Sablarea este extrem de versatila si poate pregati o mare varietate de suprafete astfel incat sa fie gata sa fie vopsite.

De exemplu, este o modalitate excelenta de a pregati un vehicul pentru un strat de vopsea proaspat, daca aveti un proiect de restaurare a autovehiculului.

 1. Depunerile de ulei și contaminanti

Companiile care dispun de echipamente care folosesc petrol sau derivati ai acestora vor avea nevoie in cele din urma de o curatare temeinica. Curatarea manuala a suprafetelor este o modalitate buna de a va mentine echipamentele functionale. Cu toate acestea, nu va elimina uleiul si murdaria care se acumuleaza pe o perioada lunga de timp. Colaborarea cu o companie care ofrera servicii de sablare inseamna ca echipamentul dumneavoastra va primi o sablare profesionista pentru a elimina uleiul si contaminantii care nu sunt eliminati prin curatare manuala. Nu necesita chimicale dure si se va asigura ca piesele de precizie pe care va bazati sunt curate si fara murdarie si resturi.

 1. Non-toxic si sigur

Multe procese de curatare implica mai multi pasi si substante chimice dure care sunt periculoase pentru aparatul nostru repsirator si necesita mai multa pregatire pentru a fi finalizate corespunzator. Sablarea, pe de alta parte, este o tehnica unde materialele utilizate nu sunt toxice si sunt sigure atat pentru echipament cat si pentru mediul inconjurator. Echipamentele de calitate industriala sunt puternice si se pot ocupa cu usurinta de procesul de sablare. Nu va trebui sa va faceti griji cu privire la faptul ca echipamentul dvs. este deteriorat de procesul de curatare sau trebuie sa va ocupati de timpul prelungit de pregatire pentru a va asigura ca echipamentul  este in siguranta.

 1. Salvati timp

Unul dintre cele mai mari avantaje ale sablarii este ca economiseste timp pentru ca afacerea dumneavoastra sa ramana productiva, cu un timp de intrerupere foarte mic. Materialul format din particule elimină rapid poluantii de pe suprafete. Cand ati terminat o operatie de sablare profesionista, va veti bucura de timpul pe care l-ati economisit. In functie de marimea suprafetei, o operatie de curatare manuala poate dura cateva ore, in timp ce prin procesul de sablare poate fi curatata in cateva minute.

Acest lucru este deosebit de util daca aveti suprafete mari sau o multime de echipamente care au nevoie de curatare.

Pentru a apela la serviciile noastre de sablare, CONTACTATI-NE si vom raspunde in cel mai scurt timp!

Cu si despre masini pentru roluit tabla

Roluirea metalelor  este procesul de formare a formelor finite sau semifabricate prin trecerea printre role. Mai exact prin roluirea unor produse se obtin alte produse care sunt folosite direct in procesul de productie sau necesita alte tratamente pentru utilizarea lor.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat multiple metode de prelucrare a metalelor, astfel astazi folosim unele dintre cele mai performante.

In procesul de roluire, metalul este deformat plastic prin trecerea printre cele doua sau trei role care se rotesc in directia opusa materialului. Rolele pot fi simple sau canelate în funcție de forma produsului. Suprafata prin care trece reperul este mai mica grosimea piesei care este prelucrata. Prin urmare, rolele comprima metalul in timp ce acesta se deplaseaza. Când piesa trece complet prin spatiul dintre role, se considera ca este complet prelucrata. Drept urmare, grosimea produsului scade in timp ce lungimea si lațimea acestuia cresc.

Roluirea se poate face atat la cald cat si la rece.

Pentru finalizarea produselor se foloseste una dintre cele trei metode de roluire:

 • Roluirea primara
 • Roluirea la cald
 • Roluirea la rece

Gama de produse care se poate face cu ajutorul roluirii este una extrem de variata. Totodata roluirea este o metoda mai economica de deformare decat forjarea.

Este unul dintre cele mai utilizate in toate procesele de prelucrare a metalelor, datorita productivitatii sale mai ridicate si costurilor mai mici. Materialele utilizate in mod obisnuit sunt otel, cupru, magneziu, aluminiu si aliajele lor.

Pentru a apela la serviciile noastre de roluire, CONTACTATI-NE si vom raspunde in cel mai scurt timp!

Vino sa ne vizitezi!

Anul acesta vom participa ca expozanti la targul anual Euro Blech de la Hanover, Germania.

EURO BLECH este cea mai mare expozitie din lume dedicata intregului proces tehnologic de prelucrare a foilor de tabla. Anual atrage vizitatori din partea companiilor mici si mijlocii, precum si a intreprinderilor mari care cauta sa furnizeze o varietate de solutii diferite de fabricatie pentru prelucrarea tablei.

Pe noi ne veti gasi la standul G122, Hall 16, unde veti putea observa expuse diverse produse proprii. De asemenea, va vom raspunde cu drag tuturor intrebarilor pe care le aveti si vom incerca sa gasim impreuna cea mai buna solutie.

Luati parte la cel mai mare eveniment al anului alaturi de noi!

Vom reveni cu un articol cu impresile de acolo! 

Pentru a apela la serviciile noastre , CONTACTATI-NE si vom raspunde in cel mai scurt timp!

Ce facem cand avem ideea dar nu si cunostintele necesare?

Cu totii cred ca am avut cel putin o data o idee sclipitoare pentru a face ceva anume, dar nu am avut cunostintele necesare pentru a o proiecta. In zilele noastre, datorita tehnologiei, totul a devenit mult mai usor.

Ce putem face in aceasta situatie?

Incepem prin a ne face un plan simplu raspunzand la cateva intrebari:

 • Ce imi doresc sa concep?
 • Ce materiale vreau sa folosesc?
 • Care ar fi dimensiunile produselor?
 • De ce cantitate as avea nevoie?
 • De cat timp as avea nevoie?

Si uite asa incep sa creionez planul meu…

Ce pot face sa obtin cea mai buna oferta raportandu-ma la pret si calitate?

Trebuie sa fim constienti  ca timpul costa bani. De ce spun asta? Cu cat suntem mai documentati despre ceea ce vrem sa realizam cu atat mai rapid putem obtine cea mai buna oferta.

De exemplu, la firma noastra, primesti o oferta de pret destul de repede daca furnizezi si desenele cotate corespunzator (in diverse programe de proiectare: AutoCad, Solidworks, etc.).

In cazul in care nu iti faci un plan, ca cel de mai sus, si apelezi la o firma pentru a afla oferta va dura o perioada pana o vei primi. De ce? Pentru ca cei de la ofertare vor trebui sa urmeze pasii pe care nu i-ai urmat tu. Astfel procesul devine putin anevoios.

Insa asta nu trebuie sa te tina pe loc. Abia asteptam sa te cunoastem si sa iti transpunem ideile in realitate.

Pentru a apela la serviciile noastre de proiectare, CONTACTATI-NE si vom raspunde in cel mai scurt timp!