Cu si despre masini pentru roluit tabla

Roluirea metalelor  este procesul de formare a formelor finite sau semifabricate prin trecerea printre role. Mai exact prin roluirea unor produse se obtin alte produse care sunt folosite direct in procesul de productie sau necesita alte tratamente pentru utilizarea lor.

De-a lungul timpului s-au dezvoltat multiple metode de prelucrare a metalelor, astfel astazi folosim unele dintre cele mai performante.

In procesul de roluire, metalul este deformat plastic prin trecerea printre cele doua sau trei role care se rotesc in directia opusa materialului. Rolele pot fi simple sau canelate în funcție de forma produsului. Suprafata prin care trece reperul este mai mica grosimea piesei care este prelucrata. Prin urmare, rolele comprima metalul in timp ce acesta se deplaseaza. Când piesa trece complet prin spatiul dintre role, se considera ca este complet prelucrata. Drept urmare, grosimea produsului scade in timp ce lungimea si lațimea acestuia cresc.

Roluirea se poate face atat la cald cat si la rece.

Pentru finalizarea produselor se foloseste una dintre cele trei metode de roluire:

  • Roluirea primara
  • Roluirea la cald
  • Roluirea la rece

Gama de produse care se poate face cu ajutorul roluirii este una extrem de variata. Totodata roluirea este o metoda mai economica de deformare decat forjarea.

Este unul dintre cele mai utilizate in toate procesele de prelucrare a metalelor, datorita productivitatii sale mai ridicate si costurilor mai mici. Materialele utilizate in mod obisnuit sunt otel, cupru, magneziu, aluminiu si aliajele lor.

Pentru a apela la serviciile noastre de roluire, CONTACTATI-NE si vom raspunde in cel mai scurt timp!